nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 23 maj 2013

Demokratins dödgrävare.

Av Flanören utmed Tolken - 23 maj 2013 22:11

Så är det då klart, att det inte gick ända fram, det fattades någon röst för att förhindra en s.k folkomröstning om Trängselskatten i Göteborg.

S.k folkomröstning därför att Göteborgarna bestämmer inte det här själva.

Tre parter har träffat ett avtal. Ett avtal om Järnväg, väg, broar, kollektivtrafik, ny centralsation mm.

Västra Götalandsregionen och Staten tillsammans med Göteborgs kommun.

Regionen och staten berörs inte av ett röstresultat i Göteborg. De har ingått avtalet som självständiga parter.

De enda som berörs är Göteborgarna.

Ingen har motsatt sig att Västsverige behöver rustas upp, framför allt järnvägen och kollektivtrafiken.

Vår gamla järnväg, om den finns kvar, kännetecknas av stickspår med nedlagda industrier i ena änden.


Tidningen GT, har i skuggan av upplagekris, drivit en kampanj, som lett fram till namninsamling och nu slutligen ett folkomröstningsbeslut.

Man har förespeglat Göteborgarna, som bakåtsträvare plägar;" Det finns andra sätt att finansiera", "vi kan bygga billigare", ja raden av argument kan göras längre. Gemensamt är att det är substanslöst, bara vädjar till folks okunnighet och egoism.


Katastrofen inträffar, om folkomröstningen leder till ett negativt resultat, Göteborgarna säger nej till trängselskatter.

Då kommer svekdebatten. Staten och regionen står naturligtvis fast vid den uppgörelse man har med Göteborgs kommun. Även om kommunen skulle acceptera ett negativt resultat, så får det ingen annan effekt, än att antingen höja skatten med 14 miljarder, eller gå ur avtalet och stå där med sin säckstation, enkelspåriga järnvägar och en kollektivtrafik som ska jingla bland privatbilar, transportfordon i övrigt och de cyklister som trots allt vågar sig ut.


GT har ett avgörande ansvar men de politiker som oppurtunistiskt vänder kappan efter vinden måste också avkrävas ansvar.

Jag tänker inte måla upp det skräckscenario, som inte är långt borta, om inte investeringarna kommer till.

Åtskilliga framtidsinvesteringar är upphängda på att trafiksituationen ska bli ändamålsenlig. Många företag har redan i sina policies, att de anställda ska kunna åka kollektivt till och från jobbet. En hållbar utveckling är inget vi kommer att få i framtiden, den kräver åtgärder idag. Transporttider är en hårdvara.

Med en viss tillförsikt ser jag ändå fram mot information och diskussion inför omröstningen. Då kommer den av egoism och okunnighet kantade GT-kampanjen att bli en fis i universum. Förhoppningsvis.


 
 
Jah Hollis

Jah Hollis

24 maj 2013 17:34

Så kallade folkomröstningar är ju över huvudtaget luriga instrument. Hade vi följt dem skulle vi fortfarande kört på vänster sida. Vid omröstningen om kärnkraften fanns det väl också tveksamheter i upplägget.

http://jahhollis.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - 11 september 2021 13:43

  Lite stolt, gränsande till skryt. Tomaterna och Dahliorna skäms inte för sig. På bilden är det femte korgen som skördats. Däremellan en hel del till ge bort. Snackstomaterna(körsbörssorter) oräknade. Tomaterna ger bra i år, trots att näs...

Av Flanören utmed Tolken - 25 augusti 2021 11:55


  Budenovka tronar bakom en kull körsbärstomater. Från vänster: Helsing Junction musik,Cherio, Guldhumla, Rosa Humla, Cherokee, Black sherie, Indigo. Barnmorska är Sibiriskt guldpäron.   Varför denna uppmärksamhet för en tomat? Jo den ...

Av Flanören utmed Tolken - 15 oktober 2019 09:18

Redan förra året skulle vi ha gjort en tysk resa. Ett gäng PRO:are, som städslade Rolfs Flyg&Buss till Moseldalen. Men av det blev det intet. Hustrun hamnade i en sjukvårdssväng. Lyckligtvis avfärdade undersökningsresultaten våra farhågor. Det kan ...

Av Flanören utmed Tolken - 12 oktober 2019 08:25

Vi samlar på oss räkskal i frysen. Nu hade ett helt fack blivit fullt. Dags att göra fond. Fonden är fin till såser, soppor och grytor Två kilo räkskal, det blev att ta fram en av 10-litersgrytorna.   Morötter, lök, Purjolök, Tomat och Fän...

Av Flanören utmed Tolken - 24 augusti 2019 15:00

  Nu börjar plantorna göra skäl för kompost och gödsel. Gödsel både på flaska och i naturligt skick. Alla sorter utom en har gett mogen frukt hittills. Cherio, en busktomat ger så bra att man alltid kan ha tomater på bordet, från 15 juli. På b...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Kategori


Ovido - Quiz & Flashcards