Direktlänk till inlägg 27 april 2009
Nu kommer tydligen fortsättningen på följetongen om ommärkta köttvaror.
Hörde på radion i morse, att pålägg och andra köttvaror kan ha legat förpackade i 10 dagar innan det kommer ut i affären.
Förpackningsdatumet är då det hamanr på hyllan i affären!
Bedrägeri, gammal mat.
Det är inte förvånande, med centraliseringen inom Swedish meet, tror katten att grejerna ligger länge, transporteras till beredare, vidare ut i affärerna.
I brist på bätre, sitter vid den bärbarara datorn på ett hotellrum i Trollhättan, så blir det en San Gimignanobild igen. Jag har en del.
Detta måste bla. vara effekten av att vi inte har så många slakterier kvar.
Det är ett jätteskepp att vända, slakterier startas inte i en handvändning och sen ska man ju rimligen kunna leva på arbetet.
Men vi måte kräva färsk mat.
Djur, slakteri, beredare och konsumenter borde ju rimligen komma från samma geografiska område.
Stordriftsraseriet och centraliseringen har ett pris, vill vi betala det?
Nej, och då måste systemet ändras i grunden.
Närodlat, närproducerat, slaktat och berett nära konsumenten, det kommer att kosta, men ett måste.
Det kanske rent av skulle gå att kombinera med konsumentmakt?
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
|||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 |
26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|