nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 7 januari 2018

På`t igen.

Av Flanören utmed Tolken - 7 januari 2018 16:56

Äntligen blev det utdelning för de svenska stafettlagen i skidskytte.

Båda lagen har varit i närheten, men aldrig pallen.

Lite som med ketchupflaskan: Färst kommer det ingenting, sen ingenting och så kommer allt på en gång.

Det var lite av Viskaforsväder idag. Dimmigt, så tavlorna bara syntes emellanåt.

Ja, egentligen är det väl inte dimmigare i Viskafors än på andra ställen, men enligt Viskaforsarna är det bara de som har problemen, trots att alla väl egentligen har samma förutsättningar. Viskaforsliknelsen är en erfarenhet från brottningen.

 

Fyra glada tjejer efter första pallplatsen på många år. Trots att den vassaste stafetttjejen är hemma i Östersund och kommer igen efter hälsoproblem, Hanna Öberg, så gjorde de det.

Fr. v. Linn Persson, Anna Magnusson, Elisabeth Högberg(reserv) och Mona Brorsson.

Man hade lätt att gråta med Anna Magnusson. Säsongen har gått tungt så här långt för henne, men idag släppte det. Tjejerna litar på Pichler och ska vara på topp om nån månad på OS.


 

Glada grabbar som gick in i dimman och kom ut som guldmedaljörer.

Gladast var nog Martin Pounislouma, trea från vänster på bilden. Han var debutant, efter att ha tagits upp i Pichlers grupp i våras. Hans första landslagsstafett och som han gjorde det. Höll ihop både skytte och åkning.

Jesper Nelin(Boråsbördig) och Sebastian Samuelsson började klättringen, som Fredrik Lindström krönte med att gå först över mållinjen. Senast det begav sig, hette två av deltagarna Björn Ferry och Karl Johan Bergman.

Jesper Nelin fällde idag en kommetar, som troligen inte glöms så fort i skidskyttekretsar. "Man såg ingenting, så det vara bara att chansa". Och chansningarna verkar vara träffsäkrare än när han siktar i vanliga fall!


Flera gånger under dagen har det från kommentatorer konstaterats, att en del av de bästa inte var med.

Jag följer IBU:s resultatåtergivning på datorn. Väldigt bra sida. Dels så rapporterar de i realtid, TV ligger c:a 10 sekunder efter. Dels är det hur mycket information som helst. Ett klick bara, så talar de om tiden mellan varje skott, skjuttid mm.

Visst saknades det en del.

Koukalova för Tjeckien, men de blev 9:a . Koukalova hade kanske kunnat fört upp dem till en 6:e plats(idag), möjligen.

Tyskland hade inte sina två bästa med, men de kom ju  före svenskorna.

På herrsidan då?  Ja, nästan lika dant där. Frankrike och Norge med bästa lagen, där skulle det blivit fight, men medalj.


Bilderna har jag plockat från rapporterande media på nätet och därifrån i sin tur är de tagna från "direktsändningen" i TV.

F.ö får jag medge, att stafetterna skötte TV 4 bättre än de vanliga loppen. Främsta skälet var väl att Sverige låg i topp och reklamen kom när 10-12 lag skjutit. Värre hade det varit om vi legat i trakterna för reklamavbrotten.

Sen har de läst på lite. Efter mycket kritik har de skaffat sig vissa basfakta och insikten, att det är svensk publik de servar.

Slutligen en lite bättre bild på killarna.

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - 11 september 2021 13:43

  Lite stolt, gränsande till skryt. Tomaterna och Dahliorna skäms inte för sig. På bilden är det femte korgen som skördats. Däremellan en hel del till ge bort. Snackstomaterna(körsbörssorter) oräknade. Tomaterna ger bra i år, trots att näs...

Av Flanören utmed Tolken - 25 augusti 2021 11:55


  Budenovka tronar bakom en kull körsbärstomater. Från vänster: Helsing Junction musik,Cherio, Guldhumla, Rosa Humla, Cherokee, Black sherie, Indigo. Barnmorska är Sibiriskt guldpäron.   Varför denna uppmärksamhet för en tomat? Jo den ...

Av Flanören utmed Tolken - 15 oktober 2019 09:18

Redan förra året skulle vi ha gjort en tysk resa. Ett gäng PRO:are, som städslade Rolfs Flyg&Buss till Moseldalen. Men av det blev det intet. Hustrun hamnade i en sjukvårdssväng. Lyckligtvis avfärdade undersökningsresultaten våra farhågor. Det kan ...

Av Flanören utmed Tolken - 12 oktober 2019 08:25

Vi samlar på oss räkskal i frysen. Nu hade ett helt fack blivit fullt. Dags att göra fond. Fonden är fin till såser, soppor och grytor Två kilo räkskal, det blev att ta fram en av 10-litersgrytorna.   Morötter, lök, Purjolök, Tomat och Fän...

Av Flanören utmed Tolken - 24 augusti 2019 15:00

  Nu börjar plantorna göra skäl för kompost och gödsel. Gödsel både på flaska och i naturligt skick. Alla sorter utom en har gett mogen frukt hittills. Cherio, en busktomat ger så bra att man alltid kan ha tomater på bordet, från 15 juli. På b...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Kategori


Skapa flashcards