nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 9 augusti 2017

Pilane 2017

Av Flanören utmed Tolken - 9 augusti 2017 12:35

I går var det dags för årets Pilaneresa.

Allt var som vanligt. Fika vid Tjörnbrofästet, Skulpturvandring, laddade upp Sillförrådet på Klädesholmen, åt fisk inne i Skärhamn, men....

Vår PRO-kompis, som brukar bjuda på eftermiddagskaffe i sin villavagn ringde och meddelade, att den hemmavarande sambon fått en infarkt, så hon behövde åka till Borås. Synd, synd om honom och henne, vi klarade oss ju, stannade till i Alingsås och fikade.

Det kommer mera text senare, ska precis steka färsk Makrill till dagens middag.


Nu är jag mätt. Vi köpte fisk så vi skulle få lite smörgåsmat också.

Mycket Dill och så vispar jag ur pannan med lite mjölk. den enda sås som behövs. Så gjorde morsan, så gör vi.

Lite glass från frysen rundade av det hela.


 

Ljungen stod som finast emellan bergsskrevorna.


 

Inte bara skulpturer i landskapet. En ensam tacka gick och ropade. Vi såg och hörde henne många gånger, men inga andra får syntes till.

     

"Anna" tronade över landskapet, ett huvud i mastodontklass av glasfiber och marmorpulver. Jaume Plensa från Spanien heter skulptören.

Den gula kapseln i förgrunden heter "Life capsule", Pia hedström.

Smältande in i naturen; Magdalena Abakanowicz från Polens "Head".

       

Det var mycket ståltråd på Pilane i år. Först "Syrian horse" av Mohammad Soleman.

Sophie Rider från Storbritannien hade två konstverk, dels "Sleeping feet", dels Introspective, fyra djur i galvaniserad ståltråd. jag lyckades inte få nån vettig gruppbild. Mycket folk på Pilane i går och och de stod klumpavis och störde kompositionen.

En del tar sin bild med mobilen, sen står de bredvid och kollar hur bilden blev. Förmodligen har de inte så mycket zoom, så de får stå på varandra och fota.

Vid Sleeping feet var det en mamma med två barn, som länge och väl hade tittat, barnen hade känt på materialet. de såg att jag ville fota, men ingen reaktion.

Efter att jag ljudligt harklat mig och en huvudrörelse, som skulle uppfattas; Stick!, så började de förflytta sig. Många var dock disiplinerade och hänsynstagande, framför allt de som fotade själva.    

     

Tony Cragg har en stående plats på Pilane. I år hade han tre skulpturer. Den svarta "Luke"  den vita "Incident" och ej avbildad "Split figure". Allt i Kolfiber eller glasfiber.

"Ten seated figures" av Magdalena Abakanowicz. Lyckades få fyra figurer av tio, utan inblandning från andra besökare.

De är gjorda i gjutjärn och det var några ton att släpa till Pilane.


 

Så har hon då hittat en kompis och allt är frid och fröjd.

Troligen blev de kvar i hagen när de andra flyttades. Nu fick de hela Pilane gravfält för sig själva.


Lite tråkigt, att komma till Klädesholmen och se fabriksbutiken stängd. I stället har Handlarn en monter med Sill från Klädesholmen, så vi fick vad vi ville ha, men inte lika genuint.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - 11 september 2021 13:43

  Lite stolt, gränsande till skryt. Tomaterna och Dahliorna skäms inte för sig. På bilden är det femte korgen som skördats. Däremellan en hel del till ge bort. Snackstomaterna(körsbörssorter) oräknade. Tomaterna ger bra i år, trots att näs...

Av Flanören utmed Tolken - 25 augusti 2021 11:55


  Budenovka tronar bakom en kull körsbärstomater. Från vänster: Helsing Junction musik,Cherio, Guldhumla, Rosa Humla, Cherokee, Black sherie, Indigo. Barnmorska är Sibiriskt guldpäron.   Varför denna uppmärksamhet för en tomat? Jo den ...

Av Flanören utmed Tolken - 15 oktober 2019 09:18

Redan förra året skulle vi ha gjort en tysk resa. Ett gäng PRO:are, som städslade Rolfs Flyg&Buss till Moseldalen. Men av det blev det intet. Hustrun hamnade i en sjukvårdssväng. Lyckligtvis avfärdade undersökningsresultaten våra farhågor. Det kan ...

Av Flanören utmed Tolken - 12 oktober 2019 08:25

Vi samlar på oss räkskal i frysen. Nu hade ett helt fack blivit fullt. Dags att göra fond. Fonden är fin till såser, soppor och grytor Två kilo räkskal, det blev att ta fram en av 10-litersgrytorna.   Morötter, lök, Purjolök, Tomat och Fän...

Av Flanören utmed Tolken - 24 augusti 2019 15:00

  Nu börjar plantorna göra skäl för kompost och gödsel. Gödsel både på flaska och i naturligt skick. Alla sorter utom en har gett mogen frukt hittills. Cherio, en busktomat ger så bra att man alltid kan ha tomater på bordet, från 15 juli. På b...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Kategori


Skapa flashcards