nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 28 december 2010

Nyårsförberedelser.

Av Flanören utmed Tolken - 28 december 2010 14:59

Var inne på PRO en släng.

Det nya året behöver förberedas.

Bl.a annonser om verksamheten.


Eftersom vi ändå var inne i stan, så passade vi på att köpa nyårsspriten.

Vin, desertvin, konjak, groggsprit, likör och något som bubblar vid tolvslaget.


Vi blir 8 personer.

Samma gäng, som firar midsommar och nyår tillsammans varje år.

Vi känner varandra bra.

De första åren stod värden bara för drycken till maten.

Det som skulle skapa yrsel fick man ta med sig själv.

Numera så står värdarna för hela programmet. Det går ju runt på alla under en fyraårsperiod.

Vi hade tänkt ha ordentlig Italiensk prägel på vår fest.

Börjar med en Antipasti, lättrostat bröd med Olivolja och Vitlök med Salami, Parmaskinka och någon Olivröra som pålägg till de tre "smörgåsarna. Lite riven Parmesan, efter smak.

Som huvudrätt har vi en Kalvgryta med Ris.

Den lagar vi kvällen innan.

Till båda rätterna dricker vi ett Toscanskt medelfylligt vin.

Deserten, blir en Panacotta med pepparkaksströssel och Hjortronsylt, sköljer vi ner med ett Italienskt desertvin som inte smakar Mandel.


Vi var på Kellgrens konditori och beställde en tårta. En mousseskapelse som smakar Capuciono.

Till det får man dricka "slattar" från gömmorna.


Investerade i en Havanna Club, Rom och en Svensk Gin, Nils Oscars "Tärnö Gin".

Vid tolvslaget blir det något Italienskt som bubblar, SINZANO Asti.


De drickbara resterna, brukar vara fram till nästa gång det är vår tur.

Likadant är det med midsommarvarvet, även om snapsen har lite högre omsättningshastighet.


För 15-20 år sedan, så varade både midsommar-och nyårsfesterna fram till småtimmarna hade växt till sig, men nu blir det uppbrott, redan någon timme efter tolvslaget.


Det är lite att pula med inför en sån här fest, men vi känner varandra så väl, att ingen kan förställa sig. Känner varandra så väl, att skulle man glömt någon spritsort i skåpet, så påkallas den vid behov.

Vi springer heller inte i vägen för varandra och skapar röra på diskbänken, utan värdarna är värdar, de andra är gäster.

Börjar verkligen se fram mot nyårsafton.



 
 
Tomas Jonsson

Tomas Jonsson

28 december 2010 19:41

Låter väldigt trevligt. Och meny får det att vattnas i munnen. Jag är övertygad om att ni får ett fint nyårsfirande! :)

http://tomasrj.blogspot.com

 
margus

margus

28 december 2010 22:15

Ujujuj... vilken trevlig fest ni planerar. Så där gjorde mina föräldrar också med sina kompisar, och mammas specialitet var bordsplaceringar med hemmagjorda rebusar som väckte allmän munterhet. Hoppas allt flyter som det ska!
Tjusig header i bloggen!

http://margus.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - 11 september 2021 13:43

  Lite stolt, gränsande till skryt. Tomaterna och Dahliorna skäms inte för sig. På bilden är det femte korgen som skördats. Däremellan en hel del till ge bort. Snackstomaterna(körsbörssorter) oräknade. Tomaterna ger bra i år, trots att näs...

Av Flanören utmed Tolken - 25 augusti 2021 11:55


  Budenovka tronar bakom en kull körsbärstomater. Från vänster: Helsing Junction musik,Cherio, Guldhumla, Rosa Humla, Cherokee, Black sherie, Indigo. Barnmorska är Sibiriskt guldpäron.   Varför denna uppmärksamhet för en tomat? Jo den ...

Av Flanören utmed Tolken - 15 oktober 2019 09:18

Redan förra året skulle vi ha gjort en tysk resa. Ett gäng PRO:are, som städslade Rolfs Flyg&Buss till Moseldalen. Men av det blev det intet. Hustrun hamnade i en sjukvårdssväng. Lyckligtvis avfärdade undersökningsresultaten våra farhågor. Det kan ...

Av Flanören utmed Tolken - 12 oktober 2019 08:25

Vi samlar på oss räkskal i frysen. Nu hade ett helt fack blivit fullt. Dags att göra fond. Fonden är fin till såser, soppor och grytor Två kilo räkskal, det blev att ta fram en av 10-litersgrytorna.   Morötter, lök, Purjolök, Tomat och Fän...

Av Flanören utmed Tolken - 24 augusti 2019 15:00

  Nu börjar plantorna göra skäl för kompost och gödsel. Gödsel både på flaska och i naturligt skick. Alla sorter utom en har gett mogen frukt hittills. Cherio, en busktomat ger så bra att man alltid kan ha tomater på bordet, från 15 juli. På b...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Kategori


Ovido - Quiz & Flashcards