nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 9 juli 2014

SM-veckan i Borås, SM i fristilsbrottning.

Av Flanören utmed Tolken - 9 juli 2014 14:51

 Tävlingens nyttigaste funktionär.

Jag har skrivit om henne tidigare. Johanna.

Hon var i stort sett med över allt och hjälpte till. På bilden servar hon mig med priser vid prisutdelningen .

Hade hon fått sitta tidtagare och sköta scoreboarden, hade hon klarat det galant också.


Bilderna är Flanörbilder... allihop.


Nu har det blivit över 26 grader ute. Då kommer brottningsbilderna som utlovat. Inte så mycket jobb, de är ju redan redigerade för webben.

Det luktar gott från köket. Hustrun är inne på andra syltgrytan på jordgubbar från Skänstad. Vi gjorde livet lätt för oss. Vi köpte 12 liter. Idag var det rena kaoset, folk fick plocka var de ville så här på sluttampen. Man kan backa för mindre och köpegubbarna var en annan sort, så de var kanonfina.


Brottningsdelen av SM-veckan i Borås, kampsporter. Friidrottshallen hade förvandlats till kampsportsarena.


       

Det går åt en del funktionärer för att hålla i gång en tävling.


 

Lördag eftermiddag; Invägning av juniorer till söndagens tävling förbereds. Tävlingssekreterare Britt Inger diskuterar med invägarna Mattisas(Johannas far) och Henke.



Lilla cantinen, inne i tävlingslokalen. Vi hade en större vid sidan om och ett partytält, där det bl.a grillades hamburgare.

I mitten Gunilla(Johannas mamma). 


  

Vi hade en gång en grill.

Murray, vår och de yngre damlandslagens tränare, hade lånat ut sin gasolgrill. Efter c:a 400 hamburgare började den brinna. Mycket fett är antändligt.

V

Pågen hade sponsrat med ett antal kartonger med sin nya produkt; Funs.

Det tyckte Tatiana och Johanna var roligt. 



   

Inga papper längre. Man följer matchordningen i sin mobil, eftersom man lottar tävlingen on line.

Scoreboarden förmedlar ställning och resultat så speakern är även den bortrationaliserad.


Två BBK:are i förskingringen. Kjell och Margit Hagberg.

Margit har jobbat på SBF:s kansli och Kjell har varit internationell domare och ordföranden för BK Athen i Stockholm.


   

Peka med hela handen. Tävlingsledare Mattias har en genomgång inför söndag, med de delar av staben som var kvar.


   

Tävlingsledningen i olika situationer. Michael svabbar mattan innan tävlingsstart på söndag. Även mattias får ta fram sopborsten, medan Magnus förmedlar sina synpunkter.


 

Två tävlingssekreterare, webbansvarig, Förbundsrepresentanten Rune Pettersson, Domarchefen och tidtagarna Lotta och Tatiana.


   

 SVT direktsände två finaler från varje kampsport på söndagen.


   

Två Västgötaprofiler, Larsson någonting(Hansmans pôjk) från Viskafors och VBF:s ungdomskommitté, Kent Sjödin, Skövde och mångårig distriktsordförande...bl.a.


 

Taidomattan i förgrunden, sen brottning, Judo och Brasiliansk Juijutsi. Det var ganska tätt i lokalen och stämmningen var hög. Inte minst runt brottarmattorna. de andra sporterna var imponerade av publikengagemanget i varje match. En annan kultur råder tydligen i de påklädda sporterna.


 

 

En taidokille behöver pysslas om och nedre bilden, en Taidokrigare i vardande. Poserande framför pappas kamera. Han var inte bara pappa, han var domare också.


 

 

Det var tätt runt brottarmattorna och de fick se många bra matcher. Värnamokillen på bilden, som coatchas av Jorma Eskeleinen och Per Johansson, båda med stora SM-meriter, gjorde ingen besviken.



    

LAS, Lidköping, i startgroparna inför JSM. De hade bröderna Mann och det gick bra för dem, ett guld och ett silver.


 

Det var glesare på söndag förmiddag, då det bara pågick JSM i brottning.


 

En profil på tävlingen, från Malmö Tigers. Problem med licens och klubbtillhörighet, men det redde ut sig medan han bantade bort ett par kilo före invägningen på fredag. Tror han vann en match, men någon medalj blev det inte det här SM:et.

 

Webergspôjken från Falköping har hamnat i bryderier. Värre blev det. Han förlorade den TV-sända finalen på teknisk överlägsenhet.

Jag var med hans far 1978 på ett USM i Stockholm. En spelevink, men naggande god brottare. Även han tog en silvermedalj. Kanske familjetradition.

Har mixtrat lite i photoshop, så att det ser ut som en teckning.


 

Allting har ett slut, även ett SM i brottning. Mattorna ska tillbaka, till förråd eller träningslokaler.


 

   

Inmarch, fanor och nationalsång inför finalerna på lördagseftermiddagen. Moso med fanan, ser ut att deppa lite över att han inte kunde vara med.


 

Johanna får instruktioner inför prisutdelningen av Magnus.


 

Jag har bilder på alla prispallar, men det skulle bli ganska enehanda, för den som inte har relationer. Men jag har dem om det är nån som vill ha en bild.

Tungviktarna brukar vara några glada skitar. Något av ett resande Teatersällskp.

Tredje generationen Morsing från Kolsva, men nu tävlande för en nybildad klubb i Göteborg, gör ingen besviken. Han är stolt över sitt värdebevis.

Västerås blev bästa USM-klubb. Grattis! 


 

Juniorernas inmarch och en bild före finalerna. det blev bara två rena finaler, resten avgjordes med "Round Robin".


   

Tatiana ville gärna dela ut pris, så jag lade ut uppdraget på entreprenad. Men Johanna är still going strong.



 

Så här glada blir man om fyra klubbar inte kunnat skiljas åt, som bästa klubb på JSM. En fick ta priset de andra fick vänta på postpaket från SBF.

I blått, en glad Tommy Gustavsson. I många år en viktig kugge i LAS framgångsrika lag på 70-och 80-talet, även med landslagsuppdrag. Nu en minst lika framgångsrik tränare.


 

När Arboga fick priset som bästa SM-klubb, klättrade Tatiana upp på prispallen. Det är hennes moderklubb, där lades grunden till den duktiga brottare hon är idag, med bl.a en plats i Juniorlandslaget.


 

Så det bästa till sist, SBF:s representant Rune Pettersson från Klippan delar ut arrangemangsplaketten till Mattias Eklund, tävlingsledare och BBK:s ordförande.

Rune hade dessförinnan berömt BBK för arrangemanget och avslöjade, att han var skeptisk från början, till att "brottas på semestern", men han hade vänt och var nu positiv när han sett resultatet.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - 11 september 2021 13:43

  Lite stolt, gränsande till skryt. Tomaterna och Dahliorna skäms inte för sig. På bilden är det femte korgen som skördats. Däremellan en hel del till ge bort. Snackstomaterna(körsbörssorter) oräknade. Tomaterna ger bra i år, trots att näs...

Av Flanören utmed Tolken - 25 augusti 2021 11:55


  Budenovka tronar bakom en kull körsbärstomater. Från vänster: Helsing Junction musik,Cherio, Guldhumla, Rosa Humla, Cherokee, Black sherie, Indigo. Barnmorska är Sibiriskt guldpäron.   Varför denna uppmärksamhet för en tomat? Jo den ...

Av Flanören utmed Tolken - 15 oktober 2019 09:18

Redan förra året skulle vi ha gjort en tysk resa. Ett gäng PRO:are, som städslade Rolfs Flyg&Buss till Moseldalen. Men av det blev det intet. Hustrun hamnade i en sjukvårdssväng. Lyckligtvis avfärdade undersökningsresultaten våra farhågor. Det kan ...

Av Flanören utmed Tolken - 12 oktober 2019 08:25

Vi samlar på oss räkskal i frysen. Nu hade ett helt fack blivit fullt. Dags att göra fond. Fonden är fin till såser, soppor och grytor Två kilo räkskal, det blev att ta fram en av 10-litersgrytorna.   Morötter, lök, Purjolök, Tomat och Fän...

Av Flanören utmed Tolken - 24 augusti 2019 15:00

  Nu börjar plantorna göra skäl för kompost och gödsel. Gödsel både på flaska och i naturligt skick. Alla sorter utom en har gett mogen frukt hittills. Cherio, en busktomat ger så bra att man alltid kan ha tomater på bordet, från 15 juli. På b...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Kategori


Skapa flashcards