Direktlänk till inlägg 6 augusti 2013
Rudbeckiorna drar både Humlor och Fjärilar.
De gula börjar slå ut mera allmänt nu. De röda ligger lite före med viss variation.
Idag ska Hirkum Pirkumen silas. Nu har den dragit i tre veckor och fått fin färg. Smaken ska bli spännande.
Sen ska den stå minst 4 månader. Karaktärskapande.
Brännvin special, svarta Vinbär och Honung sattes på en burk i går. Det blir också karaktärskapande innan den är färdig.
Förr kryddade vi en hel del brännvin. Vi har haft essenser stående vid behov.
Nu sinar de, samtidigt som jag fick tag på en trevlig bok i ämnet.
"Hirkum Pirkum och andra brännvinskryddningar".
Jan Andersson och Johan Olsheden har gjort det bra. Inte bara kryddningar, utan lite historia och vilken mat som passar till olika kryddningar, mm.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|