nabbsjuan

Senaste inläggen

Av Flanören utmed Tolken - 7 februari 2017 17:43

 

"Den lille gubben" har tagit ut Mixstafettlaget i skidskytte.

VM börjar med den diciplinen på torsdag.

Från vänster;

Fredrik Lindström, sistasträckan. Jesper Nelin, tredjesträckan, Hanna Öberg, förstasträckan och Anna Magnusson, andrasträckan.

Mixedstafetten körs som en vanlig stafett, men med två killar och två tjejer. Två skytten med tre extraskott, därefter straffrunda/or.

Enligt Pichler, så är de skade-och sjukdomsfria. Allt kan hända.

"I natt jag drömde..." Hanna växlar i tät, Anna hänger på en topptrio, Jesper får till samma kanonskytte som i senaste stafetterna, växlar i tätgruppen. Fredrik Lindström gör vad han ska och går i mål på medaljplats.

Men... sen vaknar jag och konstaterar, att tre av dem är unga och orutinerade, Jesper har knappt lärt sig skjuta ännu och Fredrik har inte gjort några jätteupphämtningar i sina VM-stafetter tidigare.


Men kul ska det bli. Det har blivit riktigt kul med skidskytte igen. Visst har vi suttit och tittat, men det blir helt annorlunda när vi har Svenskar som kan överraska.

Det tror jag att nån av Hanna, Anna eller Jesper kan göra.

Mona Brorsson slog ju till helt otippad, med en sjätteplats på sprinten i VM förra året.

Kan Finnskogatösen, så kan dom väl i Piteå också!

T.ex om Jesper får till en sprint, som han fått de två senaste stafetterna, där är han på pallen, för det har Pichler sagt.

Hoppas Jesper kommer ner från molnet och gör det.

Då blir det väl en timmes tjôt, när jag träffar hans morfar nästa gång, på COOP eller Systemet.


ANNONS
Av Flanören utmed Tolken - 7 februari 2017 10:25

I morgon ringer den biologiska klockan för Max och Cassandra. Det är då som Zanders ankomst är daterad.

Fick ett SMS i morse. Vid signalen, så trodde jag det var födelsebekräftelse.

Icke. det var tandläkaren som påminde om mitt besök där i morgon.

Hoppas att födseln går bra. Cassandra har haft en ganska skön resa, Inte ätit murbruk, eller fått andra idéer om vad hon vill äta. Inga smärtor eller annat obehagligt. Det verkar vara en snäll pojke. Hoppas bara resten går lika bra.

Det var början det, men slutet då?

Jo, på lördag ska jag sitta ordförande på Vänsterpartiets Älvsborgsdistriks avslutande årskonferen. En ny distriktsindelning har redan satts i sjön från årsskiftet. Distrikt och valkretsar ska sammanfalla för alla partier i Västra Götaland.

Till 1963 hade vi två partidistrikt, Norra och Södra Älvsborg.

När jag erhöll inträde den 17 mars 1963, så gick jag med i Norra Älvsborgs kommunistiska partidistrikt.

På en årskonferens en vecka senare, slogs distrikten ihop. Vad vi kan se, så är jag den ende, som tillhört båda distriktsformerna. Nu har jag trätt in i en tredje. Västra Götalands södra.

Utöver, att jag ska vara ordförande, så har jag fått en halvtimme, där jag ska minnas.

Jag kommer att ägna de gamla kämparna ett äreminne. Grundarna av det distrikt vi nu upplöser.

Verner Gröning, Dals Långed, Stig Gyllensvan, Vänersborg, Ib Jörgenssen, Vargön, Torkel Karlsson, Trollhättan, Daga från Trollhättan som jag glömt efternamnet på.

Knut Larsson Lilla Edet, Bröderna Knut och Bror Andersson, Alingsås, Nils Johansson, Herrljunga, Alla Engström, Fristad, Frideborg Thulin, Svea Lindberg, Göta Skoglund, Borås, tre generationer Johansson, Borås, Nils Andersson Fritsla och Viola Claesson Kinna. Sist men inte minst, ombudsmannen, svenske arbetarmästaren i brottning och celledaren på Kungsfors fabriker i Skene, Bertil Johansson.

De, tillsammans med många andra bildade distriktet. Jämfört med dagens politiker, så är de unika, samtliga var arbetare, LO-medlemmar.

Varken jag eller någon annan tror väl egentligen att jag kommer att hålla mig inom min tilldelade halvtimme.

Det är troligt att det gamla talesättet runt mig kommer att besannas ytterligare en gång; "Ge inte Kjell en mikrofon, för då slutar han aldrig".


Det var mikrofondag i lördags också.

Den årliga Knalleträffen i Brottning. Det blev en fin tävling, efter att vi haft en svacka i ett par år.

Klubbar från Norge och Danmark var på plats. Blev många bra matcher, mycket bra brottning.

Lite genrep också. I sommar har vi SM-veckan, sommar i Borås och då är det åter igen dags för SM i Fristilsbrottning. Fristilen har fått ett väldigt uppving, inte minst p.g.a alla ensamkommande. De har en brottningskultur med sig. de är fristilare, men några var med på Knalleträffen och visade sig behärska grekromen bra också.

Våra tränare har en grupp på 12-15 killar, som satsar på SM:et. det ska bli spännade.

Senast vi hade en liknande SM-satsning, var 2007-08, Ungdoms-SM, där vi hade en kull som var mogna. Vi arrangerade SM-et och det har gått till historien, som det häftigaste USM-et. Våra ledare, hade helt enkelt satt ungdommarna i centrum, det blev deras tävling både till innehåll och form.

Vi ska nog hitta på nåt till i sommar också.

ANNONS
Av Flanören utmed Tolken - 2 februari 2017 14:45

 Blev lite fundersam härom dagen.

Anna Magnusson hade som rubrik "Trimester2", på sin blogg.

Ingen aning om vad det betydde, Jesper Nelins morfar hade heller ingen aning när vi talades vid på COOP(tog en halvtimme). Då får vi Googla.

På Googels får man upp att Trimester är mittenperioden i en graviditet.

Är Anna gravid?

Så jag mejlade Jesper Nelin om Peppe Femling skulle bli Pappapeppe?

Nej, det var som jag trodde, egentligen, att det hade med världscupen att göra. den är uppdelad i tre Trimestrar, Tre tävlingar, sen paus och sen på med en Trimester till.

Han skrattade gott och jag kan väl tänka mig att de har lite roligt åt den där fôrvetne Boråsaren.

Jag travesterade även Ingemar Stenmark inför VM; "De e bar å skjut".

Den lille gubben har kört ut det mesta ur deras kroppar nu, fortsätter med avtrappning och sen ska de vara som hästar på Åby, vid VM i Hochfilsen.

Av Flanören utmed Tolken - 2 februari 2017 09:44

Det var Max, Maxemillian i går.

Som sig bör så uppvaktade vi barnbarnet med en blomma och en lite skämtsam present.

Han hade tagit det säkra före det osäkra och ringt mormor kvä'llen före, för att försäkra sig om att vi kom ihåg honom.

Som ensambarn har han ju blivit bortskämd med firande.

Han är hemma på dagarna, för han väntar på en smärre operation i höften. Det skaver mellan kula och skål i höften.

Han har precis blivit uppsagd från måleriet, p.g.a arbetsbrist. Var bland de sist anställda och en av dem som hävdade lagens turordningsregler, trots att det drabbade honom. Stolt morfar konstaterade, att äpplet inte fallit så långt från päronträdet.

Sandå måleri, vill ha tillbaka honom och det är i övrigt drag efter målare, så han är inte orolig. det nyss avlagda Gesellbrevet sitter ju inte i vägen i såna lägen.

Cassandra, den havande sambon, har gått in i sista veckan av graviditeten.

Förlossningsväskan har varit packad sen en tid tillbaka och hon känner tydliga tecken på att det är nära.

Detta hindrade henne inte, från att i går hoppa in och hjälpa till med inventering på hennes arbetsplats, ICA Maxi.

Upp i ottan, började kl. 05.00 och var färdig vid 11-tiden. Som om inte det skulle vara nog, så skulle hon i väg och äta med, som hon sa; "X-ets mor"

Avbrott! Grannfrun ringer och frågar om vi har Laktosfri mjölk hemma. Barnbarnen skulle komma med skolbussen och de ville ha pannkakor. Vi brukar köpa Laktosfri mjölk, dels för att både Max och Cassandra har bekymmer med vanlig mjölk, dels är den betydligt hållbarare.

Blev en god pratstund vid hämtningen. En hel del macronyheter som ska dryftas. Det har hänt en del i närområdet, som det gäller att uppdatera.

I övrigt är det väntans tider, som gäller.

Trumperierna har blivit vardag och nu känns det mest, som man går och väntar på att han ska bli avsatt.Av Flanören utmed Tolken - 28 januari 2017 16:37

Det var roligt att följa svenskarna i Faluns VC idag. Framför allt tjejerna.

Idag var det en halv stortånagel som skiljde henne från Norskan Kasperssen Falla. I semin syntes det att Stina inte är helt återställd från Tour de ski. Men det är ett tag fram till VM i Finland. Jonna Sundlings sjätteplats ska inte skuggas av Stinas vinst. Hon gjorde det bra, nu när Falken hakat i en amerikanska och Ingemarsdotter kroknade.

Två svenskar även i herrfinalen. Jag trodde mest på Teodor Pettersson, men han kom inte till riktigt. En som kom till var Oscar Svensson, en färsking från just Falun. På hemmaplan begick han sin första VC-final och som han gjorde det.

Ungefär en tånagel från tredjeplatsen.


EM i skidskytte pågår i Polen. tror att Eurosport sänder det. Men jag har tittat på IBU:s direktflöde, där man kan lägga upp displayer med alla skytten mellantider och målgång. Damernas jaktstart gick samtidigt med sprinten i Falun.

EM är lite som division två. Det är åkare som kört Europacupen under året samt en och annan återvändare från skador, dopingavstängningar mm.

Placeringen på EM behöver plussas med 20, ja egentligen 30, för att bli jämförbar med värdscupen och VM.

Det har gått hyggligt för svenskorna. Killarna har inte fått till det.

"Gamkattan" Bettan Högberg har gått bäst 4:a i distansen, 28 i sprinten vilket blev en 11:e plats i jaktstarten. (Håll de där tilläggen på 20-30 i minnet)..

Linn Persson som fått flytta ner från "Pichlers pinglor" har inte gått sådär, men hon plockade 20 placeringar på jaktstarten. Mest överraskande var den unga Johanna Skottheim, som ingår i Pichlers utvecklingslag. Hon har skjutit som en gudinna, men det finns lite kvar att göra åt skidåkningen.


Jag blev så glad idag, när jag såg, att Hanna Öberg, sambo med vår skyddsling, Jesper Nelin, fått napp med en sponsor. Hon har ju varit lite raket den här säsongen och förtjänar det verkligen. Länk till hennes blogg HÄR


F.ö ägnade jag förmiddagen åt en riktig långpromenad. Vågen förskräcker, så här efter helgerna. Återtåget till idealvikten har börjat..

Av Flanören utmed Tolken - 23 januari 2017 18:21

 

Gerge Orwells 1984 är inte så långt bort.

Nyspråk har blivit "Alternatva fakta".

Nätet kokar av drift med fenomenet.


Succèn i helgen för världscuptävlingarna i Ulricehamn, är inga alternativa fakta.

Inte ens att hamna på kartan som en av de kända världscuporterna; Holmenkollen, Davos, Ulricehamn.....

2019 är det dags igen.


Kunde inte låta bli att mejla Jesper Nelin efter hans fenomenala stafettsträcka häromdagen i Anterselva(Antholz).

Sköt fullt och snabbt och fart i benen, men tyvärr var inte alla på tårna, så det blev ingen riktig topplacering.


Nu är det inte många dagar kvar(16) tills Zander(barnbarnsbarnet) ska födas.

Hustrun hade sytt några badlakan och handdukar till honom som vi överlämnade i lördags över lite fika.

Modern mår bra och det verkar inte bli nån jätte. Fadern satt och tecknade. Han verkar ha kommit in i en blomsterperiod just nu. En del av det han gör, blir förlagor till tatueringar.

Av Flanören utmed Tolken - 21 januari 2017 08:20

Då var han installerad, USA:s 45:e president.

Han fortsätter i kampanjspåret, börjar göra det till ledarstil i världens mäktigaste land.

Orkar inte gå in på alla galna planer han har, som flickan och femöringen hon ville ha av pappa.

I många stycken är han ett barn. Han växte upp med pappas miljarder, blev aldrig riktigt vuxen.

Men världen blir helt plötsligt en mycket farligfare plats.

Jag tror inte Truph kan skilja på TV-såpor-TV-spel och den riktiga världen.

De ja-sägare han omger sig med är inte till mycket hopp.

Det är naturligtvis omöjligt att göra Amerika "great again", med 50-talslösningar.

Det är som att ställa upp i Le Mans med en Volvo PV.

Resultatet av hans politik, blir en rad nedrivna strukturer och relationer, som det tar årtionden att återställa.

För få kommer att ha råd att köpa hans amerikaproducerade varor, företag går i putten och ännu fler står utan försörjning.

Motsättningarna i det amerikanska samhället, ja i hela världen, kommer att öka.

Trumph, det falska hoppet för det gamla Amerika, kommer inte att kunna leverera och så är svekdebatten ett faktum.

Amerika och världen i övrigt är inte som ett ärvt företag, det är inte bara att lägga ned eller sälja om det inte går bra.

Trumph har startat som om världen vore leksaker, köpta för pappas miljarder. Den som inte gör som han säger, får sparken.

Allt detta, för att USA har ett valsystem, där förloraren vinner, bara han har rösterna på rätt ställe. Trumph fick trots allt 3 miljoner röster färre än Hillary Clinton, men ett antal knappa segrar i "rostbältet" gav fler elektorer än miljoner av "överskottsröster" på öst-och västkusten.

Trumph kommer naturligtvis att stärka ultrahögern i resten av världen, inte minst våra Sverigedemokrater. De kommer inte att bry sig om att han egentligen förlorade valet, de har i stället fått ny näring.

Rubriken, Kalle Anka och hans vänner? Ja, är inte allt som en tecknad serie? Några penndrag och man tror sig ha ändrat verkligheten?

Av Flanören utmed Tolken - 15 januari 2017 17:35

Ulricehamnstjejen Hanna Falk har gått som ett SJ-tåg de två senaste dagarna. Individuell trea i går och lagtvåa idag.

När de andra försöker höja tempot och gå ifrån, så kan man riktigt se hur det växer ut ett par horn på henne, när hon hämtar nya krafter.

Till helgen ska hon få tävla i Ulricehamn, i världscupen. Fantastiskt, över 40.000 försålda biljetter. Inga platser kvar på läktarna, men gott om plats utefter spåret. Verkligen skoj, att både väder och publik står UIF bi. Vågat när de ansökte, men nu blir det bra.

Det bubblade i Magdalena Forsberg, både igår och idag. Hanna Öberg ställer till det, Går rakt in i världseliten. Slåss om pallplats med Dalmaier och Koukalova bl.a Stora delar av världseliten lägger hon bakom sig. Även de andra tjejerna gjorde det bra, än om skyttet falerade för Anna Magnusson.

Killarna hade en lite sämre dag, inte minst Jesper Nelin, även om han plockade två placeringar från sprinten.

Verkar som att det mesta krutet lades på hans suveräna stafettsträcka i veckan.


Tittade ut över sjön idag på förmiddagen. Ingen som hade vågat sig ut, men isen lägger nog till centimeter nu när det blivit kallare.


Håller på och sorterar fram 100 bilder till en bildvisning på PRO på tisdag.

De ville ha ett tema, men jag sa till dem, att temat blir "lite av varje".

Men det är väl ingen direkt avancerad gissning, att Fjärilar, Sjöfågel och Blommor kommer att förekomma.

Det är drygt två år sedan jag visade bilder på PRO senast, så det har ju blivit en del att välja bland sedan dess.

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ nabbsjuan med Blogkeen
Följ nabbsjuan med Bloglovin'

Kategori


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se