nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 19 november 2014

Dagens bild, onsdag; Valdagsfoto.

Av Flanören utmed Tolken - 19 november 2014 07:54

 

Jodå, bilden är tagen på valdagen den 14 september. Då fortfarande starka förhoppningar om rödgröna majoriteter rådde. En stund efter kl. 20, grusades förhoppningarna.

Visst torskade alliansen, visst gick de rödgröna framåt, men SD ökade mer än vad både tidigare opinionsmätningar och valdagsundersökning kunnat fånga upp.


Överallt i det politiska Sverige sitter man i knepiga situationer. De rödgröna är större än alliansen i de flesta fall, men får på grund av SD ingen egen majoritet.

Så också i Borås kommun, där Alliansen verkar särskilt besvikna över valförlusten och så har de ju Morgan Hjalmarsson(fp), en av västra Sveriges mest uttalade oppurtunister. Bl.a tryckte han upp egna affischer, där han var emot vindkraft i Äspered. Som tur var, genomskådade Äsperedsborna honom och det blev ingen märkbar utdelning. Lite mera kryss fick han av Folkpartiväljarna, men han drog inte så många nya röster, trots EFS-bygd.


Det är bom stopp i förhandlingarna i Borås. Alliansen verkar vilja spräcka de rödgröna, innan man kan tänka sig att prata politik. Det är naturligtvis det röda skynket, Vänsterpartiet, man vill docka loss.

Detta har hittills inte lyckats, de rödgröna har en uppgörelse i botten, där Vänsterpartiet fick politisk utdelning och Mp en åtrådd kommunalrådspost(för att de inte skulle gå till alliansen).

För att göra en lång historia kort.

Jag förstår inte konsekvensen i Allianspartiernas agerande. Även om de är frustrerade över allt stryk de fick i valet.

Alla partier är över ens om att isolera SD, inte ge dem något politiskt inflytande.

Då borde ju minoriteten erkänna sig som minoritet och släppa fram det större blocket, även om de inte har egen majoritet. Icke allianspartierna, varken i Riksdagen, Borås kommun liksom på många håll i övriga landet. helt plötsligt börjar man hota med att ta stöd av SD, för att sabotera för de rödgröna. Alliansen är ju vana, för över 90% av omröstningarna i föregående Riksdag, stödde de sig på SD.

Att ingen avslöjar deras svekfulla och oppurtunistiska beteende är en gåta.

Officiellt säger de sig vilja isolera SD, men bakom kulisserna spelar de med SD, som om de tillhörde Alliansen.

Till riksdagen kan det bli nyval, men de möjligheten finns inte i kommuner och regioner/landsting.

Kan även tänka mig att Allianspartierna är trängda av sina uppdragsgivare i välfärdssektorn, av de företag som tjänar pengar på vård, skola och omsorg.

För min del tror jag att det är där som skon klämmer. Allianspartierna är inte självständiga och oberoende, utan fångade av välfärdsbolagen.

Hur var det i valvisan från 1948? I visan, Bertil Ohlins diversehandel(fp), fanns en strof om att hans valfläsk var bolagsinfekterat och måste dömas ut.

Inget har ändrat sig på 66 år!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - 11 september 2021 13:43

  Lite stolt, gränsande till skryt. Tomaterna och Dahliorna skäms inte för sig. På bilden är det femte korgen som skördats. Däremellan en hel del till ge bort. Snackstomaterna(körsbörssorter) oräknade. Tomaterna ger bra i år, trots att näs...

Av Flanören utmed Tolken - 25 augusti 2021 11:55


  Budenovka tronar bakom en kull körsbärstomater. Från vänster: Helsing Junction musik,Cherio, Guldhumla, Rosa Humla, Cherokee, Black sherie, Indigo. Barnmorska är Sibiriskt guldpäron.   Varför denna uppmärksamhet för en tomat? Jo den ...

Av Flanören utmed Tolken - 15 oktober 2019 09:18

Redan förra året skulle vi ha gjort en tysk resa. Ett gäng PRO:are, som städslade Rolfs Flyg&Buss till Moseldalen. Men av det blev det intet. Hustrun hamnade i en sjukvårdssväng. Lyckligtvis avfärdade undersökningsresultaten våra farhågor. Det kan ...

Av Flanören utmed Tolken - 12 oktober 2019 08:25

Vi samlar på oss räkskal i frysen. Nu hade ett helt fack blivit fullt. Dags att göra fond. Fonden är fin till såser, soppor och grytor Två kilo räkskal, det blev att ta fram en av 10-litersgrytorna.   Morötter, lök, Purjolök, Tomat och Fän...

Av Flanören utmed Tolken - 24 augusti 2019 15:00

  Nu börjar plantorna göra skäl för kompost och gödsel. Gödsel både på flaska och i naturligt skick. Alla sorter utom en har gett mogen frukt hittills. Cherio, en busktomat ger så bra att man alltid kan ha tomater på bordet, från 15 juli. På b...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18 19
20
21 22 23
24 25
26
27 28 29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Kategori


Skapa flashcards