Direktlänk till inlägg 17 juli 2013
Mitt naturgömsle, när jag fotar Doppingarna, består bl.a av Pors. I alla fall undervegetationen. Inte långt därifrån, utmed stigen till badplatsen växer det Johannesört.
På Systemet hade de Brännvin Special.
Vad blir det? Jo, hemkryddat brännvin.
I går satte vi båda sorterna.
Porsen ska stå i c:a 2 dagar, Johannesörten i tre veckor.
Men, det är sen det börjar, karaktärsprovet. De ska lagras minst 2-3 månader, helst till jul.
För säkerhets skull fyllde vi på förrådet med köpekryddat. Karaktären då? Ja, men man måste ju ha något till sillen och King Edvardpotatisen.
I morgon ska vi åka ner till dottern i Olofsbo. Förhoppningsvis blir det Västerhavspremiär. Årets första dopp i saltvatten.
Besöken i Olofsbo, brukar också ge en komplex. De växter dottern fått, brukar vara mycket längre kommna, än deras släktingar här hemma. Skillnad på växtzooner.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 |
|||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|