nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 20 januari 2013

Västgötaloppet, söndag. 42 km.

Av Flanören utmed Tolken - 20 januari 2013 20:02

 

Lite vägövergångskänsla blir det även i Västgötaloppet.


Det blev ingen sovmorgon för varken funktionärer eller deltagarna i elitdelen av Västgötaloppet.

Näta 300 seedade löpare, kvinnor och män skulle ut i de perfekta spåren.

  Trodde det skulle vara mycket mer folk på stadion, när jag kom dit vid 8.30-tiden

Det var en sak jag redan frapperades av igår. Nästan ingen publik. OK, jag vet att det finns en del drickalangare och andra utefter banan, men parkeringsplatserna talar sit språk. Inte öde, men med 900 deltagare i de två loppen idag, hade jag väntat mig omdirigeringar mm.

Följaktligen tar man inte heller något inträde, utan intäkterna kommer via startavgifter och sponsorer.

Det blev mycket "rörigare" idag, allt gick fortare och åkare i alla spår. Täten var ofta svår att urskilja, förän det var för sent, man såg ryggen på dem.

I elitloppet blev det en kamp mellan fyra åkare, en hemmaåkare, en Tranemo åkare och två norrifrån, Idre och Hudiksvall.

       

Efter ett varv var de sju i täten. För varje varv, så försvann det någon och efter halva tävlingen var de bara fyra kvar.

       

Det gick fort i täten. Lite svårt att urskilja dem emellanåt. Farten avslöjade dem, plus att de alltid körde i vänsterspår.

På upploppet fick Maja Falk bara springa med, fanns ingen tid att ta emot någon krans förän efter målgång.


Tranemoåkaren Markus Jönsson har vunnit 5 år tidigare och lägger nu ett sjätte till sin meritlista. Han skulle hem och packa, för att åka till Italien och Marcia Longa. Marcus är även han Ulricehamnare i grunden, så det har blivit mycket hemmaframgångar i helgen.

Trean i tävlingen, Marcus Johansson Ulricehamn, hade bekymmer med luftrören och åkte i mask. Måste ha hämmat honom rejält, men enligt egen utsago inte lika mycket som utan. mellan Sjuhäringarna trängde sig Anton Jernberg Hudiksvall. Släkt med framlidne Jernberg? Vet ej.

    

Pristagarna, med kranskullan Maja Falk, lillasyster till gårdagens segrare Hanna. Maja är en mycket lovande junior.


   

När segrarinnan Karin Nilsson intervjuas har Signe Schöler tre minuter kvar innan hon går i mål.


Damtävlingen var mycket svårare att följa, eftersom de, precis som i Vasaloppet lätt blir utspridda.

Men det blev en tidigare segrare där med, fjolårssegraren Karin Nilsson Umeå. På andra plats kom nog Danmarks mest framskjutna placering i internationella skidtävlingar på länge, Signe Schlöer, Köpenhamns skidklubb. danmarks största, så det så. Göteboprgstjejen Kristin Ander från OK Landehof blev trea.


  Det gick åt mycket dricka. Åkarna under den yttersta eliten servas av arrangören. De bästa har egna langare på utvalda platser.

Det är en fröjd att skåda en proffsig drickalangare och en van mottagare. En del åkare bromsar inte in utan gör ett svep med handen och langaren får inte ha några fingrar emellan.

I eftermiddagens motionslopp, var det förmodligen de som lade ner mer kraft på den varma saften än skidåkningen.

Det är en fråga om prioriteringar om man nu ska vara lite humoristisk.


     

Barnen på Glaskulla har vuxit till sig. Helana, sjukvårdsansvarig och Sebastian motionerade idag, fast han med bl.a sina Vasaloppsstarter kan bättre.

Starten i motionsloppet, där Sebastian rycker till sig en stor ledning redan på första varvet. han kom i ensamt majestät på stadion. En senare titt i resultatlistan visar tydligt att han använt både en och två av sina dokumenterade Rävar bakom örat.

Fixade i sista stund ett eget startspår och det ledde till en 91:a plats bland eliten, 2.16 utan draghjälp!!! Blir väl framflyttning i Vasaloppet, ett och annat startled.

Min gissning är att han var ute efter att passera ett par Äsperedspojkar i elitloppet.


Efter att ha besvistat arrangemanget i dagarna två, så vill man bara vika sig dubbel i bugningar för tävlingsarrangörerna.

Dels, att man gör ett jättejob, dels att det blir så jäkla bra.

men resultaten uteblir inte, Västgötaloppet växer och befäster sin plats som Sveriges tredje största skidtävling.

Det är en bit fram till Engelbrektsloppet, men man ska aldrig säga aldrig.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - Torsdag 18 april 18:09

  Översiktsbild, med Paprika och Chili i förgrunden, sedan Tomater, lite längre bort Basilika och så Tomater igen.   Igår var det dags för omplantering av det tidigr sådda. 11 sorters Tomater, 2 Paprika och 3 Chili. Därtill två sorters Basil...

Av Flanören utmed Tolken - Måndag 8 april 09:03


  Där låg de då och guppade. Den ena blev lite skraj och dök. Kom aldrig igen medan jag var kvar, trots att partnern ropade. Ska bli kul att följa dem. I övrigt är det lite dåligt med sjöfågel. Förmodligen blåsten som får dem att ta lä.   ...

Av Flanören utmed Tolken - Söndag 31 mars 10:29

Tomater, Chili och Paprika tuffar på. Nu har de sett dagens(articifiellt) ljus i fyra veckor. Lampan får höjas emellanåt, när bladen kommer för nära. En sort har varit lite trög, så det har blivit en lite sen omsådd. När tomaterna börjar mogna, så...

Av Flanören utmed Tolken - Söndag 17 mars 11:43

Är en stund kvar till de två sista loppen i VM. Hemma-VM och stora förväntningar på det svenska laget. Internt hade landslaget ett mål att ta en medalj, damstafetten låg bäst till. Det skulle vara den första på många år. Det har blivit tre! och...

Av Flanören utmed Tolken - Lördag 16 mars 21:14

  Hittade en sida på nätet, av en hobbyodlare, som sålde fröer väldigt billigt. Det är kulturarvssorter, på olika bevarandelistor. De har det gemensamt, att det inte är några hybrider och därmed kan man ta frön från de egna växterna och så åre...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ nabbsjuan med Blogkeen
Följ nabbsjuan med Bloglovin'

Kategori


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se