nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 15 januari 2013

Ulricehamn, mer än Bleckvarufabriker.

Av Flanören utmed Tolken - 15 januari 2013 09:00

 

Kallbadhuset gjorde verkligen skäl för namnet, en dag som denna.


Tog mig en tur till Ulricehamn i söndags. Målet var Lassalyckan och Skidstadion. Var nyfiken på hur långt förberedelserna hade kommit inför Västgötaloppet den 19-20 januari.

Innan Lassalyckan, så svängde jag ner till stdsparken och Åsundens norra stränder.

Här ligger Prångens camping, brygga för turbåtarna på Åsunden och Kallbadhuset. På senare tid har man även byggt flervåningshus med en vidunderlig utsikt ut över Åsunden.


     

Kanoterna väntar på bättre tider och ingen trängsel vid sofforna på strandpromenaden. De enda som trängdes, var Änderna. Trots en hel sjö, så föredrog de "Compact living".


Ulricehamn, har utvecklats från en industristad, med Bleckvaror som största produkt. Bleckvarorna betydde mer för Ulricehamn, än vad varven gjorde för Göteborg. Har utvecklats till en bostadskommun, med sitt hyggliga läge mellan Göteborg-Borås och Jönköping. Skövde och Falköping ligger norrut.

När Götalandsbanan blir verklighet, pendlar man på 30 minuter till Jönköping, 15 minuter till Borås och 45-50 minuter till Göteborg. Samma tider gäller naturligtvis omvänt också.

Lite gråmulet och -5 grader, var väl inte Åsunden, med stora delar öppet vatten någon höjdare för dagen Men jag har varit här sommartid, med mycket folk som promenerar, springer, står och fiskar eller bara finns till. Då är Åsundsstranden till sin fördel.


     

Den kraftigaste snökanonen pumpade på och med ytterligare några minusgrader i antågande, så blir strålen ännu tjockare.

Start-och måltornet stod tomt, men till helgen fylls det av funktionärer och temperaturen ska gå ner några grader ytterligare. Skidspåren var välfyllda och på sina håll fick åkarna möta isdimma från kanonerna.


På Lassalyckan var det mycket folk. Parkeringen nästan full. Det visade sig att en tipspromenad gick av stapeln, med många deltagare. Men skidspåren var även de välfyllda och jag träffade på folk både från Göteborg och Jönköping, som föredrog att åka en bra bit för att komma till goda förutsättningar för skidåkning.

Snökanonerna, stora som små stod och sprutade ut fruset vatten, som kommer att bli det huvudsakliga underlaget på Västgötaloppet. Här ska komma 10 cm. nysnö också, så vallarteamen är att önska lycka till i hegen.

Temperaturen var någon grad kallare än nere i stan.

Jodå, de är bra förberedda på tävlingar och skam vore det väl annars med nästan två veckors minusgrader före tävling.


   

Jag har strött superlativer över Ulricehamn och det är staden värd, men.....

de har Lidel och Rikets sal också. Ingen får växa till himlen!!!

De två har minst en sak gemensamt. De tillför inte Ulricehamn några nämnvärda inkomster.

Lidel skattar i Tyskland och vittnena tar med sig matboxar hemifrån, kanske inköpta av någon vittnesbroder till bodknodd.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - 11 september 2021 13:43

  Lite stolt, gränsande till skryt. Tomaterna och Dahliorna skäms inte för sig. På bilden är det femte korgen som skördats. Däremellan en hel del till ge bort. Snackstomaterna(körsbörssorter) oräknade. Tomaterna ger bra i år, trots att näs...

Av Flanören utmed Tolken - 25 augusti 2021 11:55


  Budenovka tronar bakom en kull körsbärstomater. Från vänster: Helsing Junction musik,Cherio, Guldhumla, Rosa Humla, Cherokee, Black sherie, Indigo. Barnmorska är Sibiriskt guldpäron.   Varför denna uppmärksamhet för en tomat? Jo den ...

Av Flanören utmed Tolken - 15 oktober 2019 09:18

Redan förra året skulle vi ha gjort en tysk resa. Ett gäng PRO:are, som städslade Rolfs Flyg&Buss till Moseldalen. Men av det blev det intet. Hustrun hamnade i en sjukvårdssväng. Lyckligtvis avfärdade undersökningsresultaten våra farhågor. Det kan ...

Av Flanören utmed Tolken - 12 oktober 2019 08:25

Vi samlar på oss räkskal i frysen. Nu hade ett helt fack blivit fullt. Dags att göra fond. Fonden är fin till såser, soppor och grytor Två kilo räkskal, det blev att ta fram en av 10-litersgrytorna.   Morötter, lök, Purjolök, Tomat och Fän...

Av Flanören utmed Tolken - 24 augusti 2019 15:00

  Nu börjar plantorna göra skäl för kompost och gödsel. Gödsel både på flaska och i naturligt skick. Alla sorter utom en har gett mogen frukt hittills. Cherio, en busktomat ger så bra att man alltid kan ha tomater på bordet, från 15 juli. På b...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Kategori


Ovido - Quiz & Flashcards