nabbsjuan

Alla inlägg under november 2012

Av Flanören utmed Tolken - 15 november 2012 08:40

Bra rutet av Hamrèn, när TV4-reportern ställde frågor, som om Zlatan varit ensam mot England.

Zlatan är stor, Zlatan är ett fotbollsfenomen utöver det vanliga, men vi får inte glömma att det fodras 10 spelare till för att han ska kunna visa sina konster. Zlatan själv, är inte sen att framhålla detta.

Inte minst förstår man detta efter Anders Svenssons inhopp. Det blir lugnt på mittfältet, anfallarna vet att de får passningarna där de vill ha dem, eller borde velat ha dem. Sverige gick från 1-2 till 4-2! Anders Svensson ser möjliheterna hos alla medspelare och det blir oftast bra.

Klokt av Hamrèn, att inte slita för hårt på "gubben". Många yngre spelare behöver rutin och ska bli stommen i landslaget i många år då både Zlatan och Anders S nästintill går med käpp!

Backar som spelar upp kloka bollar, avlastningsspelare som luckrar upp motståndarnas försvar och mittfält. Alla är nödvändiga, inte minst en målvakt som kan stå i vägen.

Visst, Zlatan hade en stor kväll i premiärmatchen på Friends arena, men Hamrèn har helt rätt; det fodras ett helt lag för att spela och vinna fotbollsmatcher.

Zlatan är ett stort föredöme för ungdommar som växer upp i socialt utsatta områden, med fattigdom och främlingsfientlighet. Varje gång Zlatan stolt noterar, att det gjorde jag väl bra, så är det en spark i skrevet på de ansvariga för bostadssituatinen och de sociala missförhållandena.

Esko, Mergim och Pelle, lika väl som Ritva, Soheil och Anna, mår bra av att veta detta, att alla behövs.

Av Flanören utmed Tolken - 15 november 2012 07:00

 

Tittade lite bland bilder från sommaren. Det var ovanligt mycket småinsekter på blommorna i år. 

Av Flanören utmed Tolken - 14 november 2012 07:00

I lördags drog det ett streck med Gäss över oss. Hade de flugit länge? Vart skulle de?


 

Av Flanören utmed Tolken - 12 november 2012 07:00

En lite ålderstigen bild, från Hornborgarsjön 2010.


 

Av Flanören utmed Tolken - 11 november 2012 15:52

 

Trots lite dåligt väder, så ville Eric gå upp på sin sten. Han hade redan igår börjat tala om att han ville åka till stenen hos farfar och farmor.


Idag hade vi besök av hela konkarongen, ja, inte Josefin, flickbarnbarnet, hon hade annat för sig.

Vi brukar inte hålla så hårt på bemärkelsedagarna, när det gäller vuxna. De stora barnbarnen verkar i det avseendet inte bli vuxna än på ett tag. Max är 19 och Pontus 18 och väger bara ett kilo mindre än mig, men till jul och egna bemärkelsedagar så är de fortfarande barn.


 

Eric och jag hade tisslat lite inför hans fars fars dag. Vi kopierade på riktigt fotopapper, en bild på Eric sittande på stenen, som han fick ge pappa. Den var uppskattad och Eric stolt.


Det märks vilket behov mindre barn har av att umgås med sina större syskon eller som i Max fall, kusin.

Eric blir en helt annan kille när han får busa med dem, eller de lär honom någonting. Inte att förglömma, all pedagogik till trots. Både och är ju naturligtvis optimalt. Dagiskompisar/klasskamrater står för jämnårigumgänget och kusiner och storasyskon slussar fram de mindre till vuxenlivet. Ganska intressant att följa när man har barnbarn i olika åldrar.


Vi hade satsat lite extra på maten idag, bemärkelsdagen till ära.

Kul att alla åt med glupande aptit.

Vi började med melon lindat i rökt skinka.

Fortsatte med en mycket välsmakande Burgundisk gryta(skriver så för det är lättare att stava till än det Franska namnet). Den bästa burgundiska grytan jag gjort. Kötett får ligga i vinmarinad ett dygn tillsammans med en del av legymerna. Efter stekningen så hälls hela marinaden ned i grytan och min klo, apelsinskal, som ger en väldigt speciell smak. Mette, dottern, upptäckte och uppskattade.

Vi avslutade med hustruns hemmagjorda chokladpudding med vispgrädde och rött bär.

Men det blev ganska fort kaffe även, för dottern är inte sen att påminna om det.


 

Innan de åkte hem så gick Eric och Max, kusinen, upp på stenen. Därifrån så skojade de med oss en hel del, bl.a så försökte de vara skräckinjagande.



Av Flanören utmed Tolken - 11 november 2012 07:00

Bilden är från Falsterbonäset tidigare i höst.

Där fanns mycket rovfågel, eller Predidators, som de utlänska fågelskådarna/fotograferna sa.


 

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Kategori


Skapa flashcards