nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 4 november 2012

Hemma igen och Dahlierötterna på tork.

Av Flanören utmed Tolken - 4 november 2012 15:59

 

En liten byggtork får tuffa och gå i ett par veckor, innan rötterna åker ner under huset. Den undre korgen har stått i växthuset någon vecka och är bra på väg, de övre togs upp idag.


Det är inte utan att jag lekt med elden(frosten) när det gäller Dahlierötterna i höst. Jag hade skurit blasten, men regn och olika engagemang gjorde att rötterna fick stå.

Frosten kom, det blev en frusen skorpa på ett par cm. Men rötterna är betydligt tåligare mot frost än vad blasten är och väl uppe idag, så såg de väldigt fina ut.

Nålsögat, när det gäller övervintringen av Dahlior, är att rötterna måste vara tillräckligt torra och sedan få ligga lika torrt.

Det är målsättningen.


I växthuset står även några Fuscior, som ska mogna av, men de får inte torka ut helt, då går det åt pipsvängen med dem. I alla fall yngre plantor, de med tillräckligt stor rotklump, klarar sig om de är fuktiga när de ställs ner i källaren. En översprejning någon gång i månaden räcker.


 

Dukningen var festlig i vacker omgivning.

På bordet står redan en skaldjorstoast. Den följdes av Ing Britts Buef Borginigon och avslutningen stod inte det andra efter, Inkokta päron i lag och kolasås. Till varje rätt, en passande dryck, både för shaufförer och passagerare.


Vi hann gott och väl hem till Downton Abby i går. Jag tittade väl med ett splittrat öga men hustrun följer med större intresse.

Hemma från syskonträffen.

Det var en trevlig tillställning. Mycket att diskutera och vi hann även med en tur till Trollhättan och sätta ut ljus i minneslunden där våra föräldrar håller till numera.

Våra hustrur får underhålla varandra bäst de kan mestadels under våra träffar. Det är mycket att avhandla.

Yngsta brodern, som bor i Sjuntorp, får st för "hänt på bygden".

I går fick vi även ut det sista på farsarvet, 25 kronor var!

Det var något aktiekonto som inte hade kunnat tömmas helt tidigare.

Två av oss är pensionärer och yngsta brodern, som vi gästade, gick hem från Saab 1 januari och arbetar med att vara arbetslös. Inte det enklaste, han kan inte utnyttja tiden mer än stundtals. Det kräver sin man att vara arbetslös, lät han förstå.

Som vanligt, god mat och dryck. Vinet kom från särskilt utvalda vingårdar. Utvalda genom flera besök. Det kändes också, att de valts med omsorg.

Min förutsägelse att det nog skulle bli kaffe och tårta gick i uppfyllelse. Ingen högoddsare enlig lillebror.

Tiden bara rusar i väg. Ljusan dag går över i mörk kväll.

När vi var yngre, så övernattade vi och det blev sena nätter.

Det är vår tur nästa år.


 

Att tända ett ljus kan vara minst lika knepigt som att angöra en brygga. På bilden är det två nära släktingar till mig, som innan det tog sig ordentligt, bl.a satte en paraply över.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - 11 september 2021 13:43

  Lite stolt, gränsande till skryt. Tomaterna och Dahliorna skäms inte för sig. På bilden är det femte korgen som skördats. Däremellan en hel del till ge bort. Snackstomaterna(körsbörssorter) oräknade. Tomaterna ger bra i år, trots att näs...

Av Flanören utmed Tolken - 25 augusti 2021 11:55


  Budenovka tronar bakom en kull körsbärstomater. Från vänster: Helsing Junction musik,Cherio, Guldhumla, Rosa Humla, Cherokee, Black sherie, Indigo. Barnmorska är Sibiriskt guldpäron.   Varför denna uppmärksamhet för en tomat? Jo den ...

Av Flanören utmed Tolken - 15 oktober 2019 09:18

Redan förra året skulle vi ha gjort en tysk resa. Ett gäng PRO:are, som städslade Rolfs Flyg&Buss till Moseldalen. Men av det blev det intet. Hustrun hamnade i en sjukvårdssväng. Lyckligtvis avfärdade undersökningsresultaten våra farhågor. Det kan ...

Av Flanören utmed Tolken - 12 oktober 2019 08:25

Vi samlar på oss räkskal i frysen. Nu hade ett helt fack blivit fullt. Dags att göra fond. Fonden är fin till såser, soppor och grytor Två kilo räkskal, det blev att ta fram en av 10-litersgrytorna.   Morötter, lök, Purjolök, Tomat och Fän...

Av Flanören utmed Tolken - 24 augusti 2019 15:00

  Nu börjar plantorna göra skäl för kompost och gödsel. Gödsel både på flaska och i naturligt skick. Alla sorter utom en har gett mogen frukt hittills. Cherio, en busktomat ger så bra att man alltid kan ha tomater på bordet, från 15 juli. På b...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Kategori


Skapa flashcards