nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 12 juli 2012

I går var det många som ville till Arken.

Av Flanören utmed Tolken - 12 juli 2012 08:29

   Favoriten bland favoriter, Amurtigern. Här är den lite däst efter 5-6 kg. kött.


Efter en titt på väderprognoserna, konstaterade vi, att vi skulle få ganska regnigt men i trakterna av Nordens Ark, skulle det vara säkrare.

Redan tidigare hade vi talat om ett besök npå Nordens ark, så det blev i går.

Det var fler, som gjort samma konstaterande som vi.

En lång kö ringlade fram mot kassan och vi fick ställa bilen ute på ett fält, för parkeringen var full.

Vi är medlemmar i Nordens Arks vänner, så vi fick en karta att visa upp för kassan när vi passerade kön.


Samtidigt som vi kom, var det matning av Amurtigrarna, mina absoluta favoriter. När vi kom till bron som är uppbyggd framför Tigerhägnet, så var det värre än i biuljettkön. Det gick varken att komma fram eller tillbaka. Jag ville ha bilder på Tigrarna, så jag blev undantaget som bekräftade regeln. Man fick se mycket tiger, men inte så lätt att fota när det hela tiden knuffades och lyftes upp mobiltelefoner framför en.

Jag har bra bilder på Tigrarna sen tidigare, men man när ju alltid förhoppningen om BILDEN.

Många gjorde misstaget att gå åt ingångshållet när de ville ta sig ur trängseln. Vi resonerade på ett annat sätt och folksamlingen löstes ganska snart upp åt andra hållet.

De som gick åt andra hållet hade ju inte sett så mycket av Tigrarna, så de stannade naturligtvis upp och då hände absolut ingenting i den kön.


   


     


Det var en bra dag för Arkbesök. 17-18 grader och halvmolnigt. Djuren höll sig framme och mera aktiva. Tyvärr bidrog molnen till dåliga ljusvärde. Att fånga en Berguv under en avstas kräver ljusstarkt och med min kamera så betyder det högre ISO-tal än vad som är rådligt. Blir bild, men inte så bra.


De har satsat på Vitryggiga hackspettar. Fanns flera hägn med häckande par och två kullar är redan utplacerade. I Öreboro- respektive Västeråstrakten. Alla under devisen: "Här häckar vi som är hackare".

Några stolta föräldrar visade också upp sig, Amurtigrarna och den lilla röda pandan. Det dröjer ett tag till ätteläggen visar sig, men det ska bli kul framåt hösten, att se dem.


Stora delar av djurstallarna på lantgården, var avstängda. Skyltar om isolering oroade ju lite. Men är man nyfiken så får man fråga. Den enkla förklaringen var, att man fått en ny tjur som skulle hållas isolerad ett tag.

En Bockkilling stod stolt på en slana och riktigt ville säga: "När jag blir stor ska jag bli Getabock".


På hemvägen, mitt för Koberg, såg vi något lustigt. Hornkronor som verkade sväva i luften i ett Rapsfält.

Dovhjortstjurar som gick och betade, nästan helt dolda av växtlifgeten. Det såg kul ut.

Vet inte om det är tjurar som sökt sig dit av den stora flocken hindar, eller om de bara rymt.

Samma fenomen någon halvkilometer längre fram, men i ett precis utslaget Linfält. Lite långt bort för att bli bra bilder i motljuset, men kul såg det ut.


Väl hemma var det inte lika kul. Tog några bilder på Skäggdoppingarna, när det plaskade till och en Gädda tog en unge. Tycker Gäddor ska hålla sig till fisk. Något för EU? Men de har väl inte tid i jäktet med att rädda Spanska banker.


   Möte i Rapsåkern. Trodde det skulle bli fight, men de gick åt var sitt håll efter att ha konstaterat varandras närvaro.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - Fredag 9 nov 18:14

Det var ett tag sen jag skrev nåt sist. OS-tider vill jag minnas. Kanske blir en engångsföreteelse, jag känner fortfarande inte för att lägga ut nåt. har skrivit om det mesta. Hur det nu än sen blir, Ha det gôtt där ute. ...

Av Flanören utmed Tolken - Lördag 24 feb 20:53

  Visst hade man talat om att stafetterna var Sveriges möjligheter att ta medalj i Skidskytte. Visst. Men innan dess hade ju Hanna och Sebbe tagit guld och silver. Sensationellt. Genrepet i Mixstafetten gick väl inte mer än sisådär. Mona Brors...

Av Flanören utmed Tolken - Torsdag 15 feb 17:48

  Att det blev Hanna Öberg som tog första medaljen av "Pichlers pinglor" förvånar inte, men att de gjorde det redan nu, är lika överraskande som Sebastian Samuelssons silver, häromdagen. Som hon körde! Det var hennes dag. Koukalova hemma med s...

Av Flanören utmed Tolken - Tisdag 13 feb 08:56

Har man följt skidskyttet lite från insidan de senaste åren, så är inte varken silvret ellet två topp tioplaceringar av tjejerna så förvånande. Pischler har tagit bladet från munnen; "Vi har medaljchans i varje lopp!" Men avståndet mellan himmel ...

Av Flanören utmed Tolken - Lördag 20 jan 10:52

Tog upp fiskegrejerna härom dagen, när långtidsprognosen fortfarande pekade på ett par kalla 17 gradersnätter. Nu pekar det mer mot 4-6. En granne med stadskompisar gick ner för en stund sen. Jag går väl ner med isborren och testar. Jag vill in...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ nabbsjuan med Blogkeen
Följ nabbsjuan med Bloglovin'

Kategori


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se