nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 29 januari 2012

Knalleträffen 2012.

Av Flanören utmed Tolken - 29 januari 2012 07:42

I går var det Knalleträff. 248 anmälda brottare i sex åldersgrupper, blev 223 invägda när klockan var 09.30

Kön till knattevågen var inte avverkad, men de som står i kön vid vägningstidens slut får väga in på övertid.

16 domare, 6 i sekretariatet, 4 löpare med domarsedlar, 8 tidtagare, 7 i kafeterian(den mycket uppskattade).

2 speaker, listförare och några allt i allo. BBK hade 21 brottare med och de assisterades av 5 tränare.

Vid några tillfällen hade BBK flera brottare uppe samtidigt.


Våra Hässleholmskillar fick sitt stora elddop i går. Det här var tufft, men de bestod provet.

Lilleman i lättaste Knatteklassen Farzid, blev klassegrare efter två eleganta fallvinster.

Tre av våra fyra tjejer i tävlingen blev klassegrare: Lisa Larsson, Stine Mared och Ida Eklund.

Isabelle var skadad och de andra har blivit för gamla.


Det fattades en ynka poäng, för att BBK skulle tagit sin första inteckning i det flotta vandringspriset, en Boråsknalle modell större, i brons. Nu var AK 77 från Göteborg 1 poäng bättre. De ärt att gratulera, visar stora likheter med BBK i strukturen.

AK 77   28 p
Borås BK  27 p
BK Bryggan 26 p

Tätt som synes, hade Moso varit med, så kanske... men andra klubbar hade väl skadade brottare också, så det jämnar ut sig.

BBK blev 2:a klubb i tre kategorier också, Fl/y, KvU och Knatte, men pricken över i:et saknades. Gör inget alla var nöjda och nästa Knalleträff kommer Hässleholmskillarna att agera slåttermaskiner. Det är roligt att ha något att se fram emot också.


Det blev ett flott arrangemang, vi sätter pris på att så ska bli. Vi är största endagarstävlingen i Sverige och ska man behålla den positionen, så kostar det på en del.

Men vår ordförande började sippra ut stolthet redan på fredagskvällen, då över 20 personer hade mött upp för att rigga lokalen, detta trots att vi inte kom in förrän halv 9.  

Invigning. Stine Mared (klassegrare i KvU 56 kg.)var en av två fanbärare från BBK, den andre var Moso Hakabyjan, som tyvärr var revbensskadad så han kunde inte ställa upp. I bakgrunden springer deltagarna in, de fyllde hela ringen runt de 4 mattorna .


     

Lisa Larsson BBK, vinner finalen i KvU 60 kg. På vägen fram får hon tränarråd i pausen. Ida(klassegrare i äldre flickor) och Tatjana(juniorlandslaget) kollar samtidigt som Tatjana fixar håret åt Ida. 


     

Lillminstingen, Farzid i 22 kg blev klassegrare i lättaste klassen genom 2 fallsegrar, bl.a förkunnat av pappa Kindmark från Nol. Malin Andersson är tidtagare och det var några år sedan hon fick vinna Knalleträffen(åldern). Domaren som kommer från Nol heter Kindmark, både far och son är domare.


 

Hässleholmspojkarna(röd trikå) gjorde mycket bra i från sig, hade lärt sig förvånansvärt mycket på de tre till fyra månader de tränat. 

En liten bonus att Flanören till vänster i speakerbåset, kom med på bilden.

 

Bilderna är tagna av Niklas Wennberg. Klickar du på länken så hittar du många fler.

Vill du se prislistan så klickar du här.


Dagens höjdare:

Tränare Murray gick fram till en av Hässleholmspojkarna och tröstade honom när han förlorat finalen. "Du brottas mycket bra för att vara nybörjare" sade Murray. Det ilskna svaret lät inte vänta på sig: "Jag är ingen nybörjare, jag har tränat i 4 månader!"

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - Torsdag 18 april 18:09

  Översiktsbild, med Paprika och Chili i förgrunden, sedan Tomater, lite längre bort Basilika och så Tomater igen.   Igår var det dags för omplantering av det tidigr sådda. 11 sorters Tomater, 2 Paprika och 3 Chili. Därtill två sorters Basil...

Av Flanören utmed Tolken - Måndag 8 april 09:03


  Där låg de då och guppade. Den ena blev lite skraj och dök. Kom aldrig igen medan jag var kvar, trots att partnern ropade. Ska bli kul att följa dem. I övrigt är det lite dåligt med sjöfågel. Förmodligen blåsten som får dem att ta lä.   ...

Av Flanören utmed Tolken - Söndag 31 mars 10:29

Tomater, Chili och Paprika tuffar på. Nu har de sett dagens(articifiellt) ljus i fyra veckor. Lampan får höjas emellanåt, när bladen kommer för nära. En sort har varit lite trög, så det har blivit en lite sen omsådd. När tomaterna börjar mogna, så...

Av Flanören utmed Tolken - Söndag 17 mars 11:43

Är en stund kvar till de två sista loppen i VM. Hemma-VM och stora förväntningar på det svenska laget. Internt hade landslaget ett mål att ta en medalj, damstafetten låg bäst till. Det skulle vara den första på många år. Det har blivit tre! och...

Av Flanören utmed Tolken - Lördag 16 mars 21:14

  Hittade en sida på nätet, av en hobbyodlare, som sålde fröer väldigt billigt. Det är kulturarvssorter, på olika bevarandelistor. De har det gemensamt, att det inte är några hybrider och därmed kan man ta frön från de egna växterna och så åre...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ nabbsjuan med Blogkeen
Följ nabbsjuan med Bloglovin'

Kategori


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se