Direktlänk till inlägg 17 augusti 2011
En hel 8-litersbuke full med basilikablad, i fonden Buxbom och Äppelmynta. Ja, lite Maskrosor också!
Det var hög tid att skörda Basilika. Andra skörden, det blir nog en liten till innan vi stänger butiken.
Vi odlar Basilikorna i lådor i växthuset.
Idag blev det c:a två liter nedskuret.
En halv liter Olivolja, fem dl. nötter, en liter riven Parmesanost och några vitlökar, mixat.
Vips så har man Pestosås.
Jag tar bara halva mängden olja, onödigt att ta upp utrymme i en redan pressad frys, med det som kan stå på flaska tills man ska använda Peston.
Det är en liten högtidsstund, det här med att göra pestosås. En underbar doft, från skörd till färdig sås.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|