nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 25 juni 2010

Trevlig midsommar

Av Flanören utmed Tolken - 25 juni 2010 09:25

  

Tillsammans med Eklöv, är Lupinen den vanligaste blomman i vår midsommarstång. Lupinen växer frodigt, från Hallabron och in i vårt område. En gång sådd av Karl Hallabro, som därmed försåg kommande generationer med ögonfägnad och innehåll i midsommarstången. 


Midsommar på Nabben, firas på ett traditionsenligt sätt. En tradition, som skapades när området bara var bebott av några få nybyggare i början på 70-talet.


En festkommitté, vald av årsstämman, sköter förberedelserna.

Kl.10.00 samlas man för att klä och resa stången.

Från stångresningen kan nämnas, att för många år sedan hade vi en brandman som var stånggeneral och en åskådare som var gravt alkoholiserad.

När stången skulle resas, så bad brandmannen den andre att vara riktkarl, redan beskänkt som han var, det var ju midsommar.

Riktkarlen gick en bit bort. När man nästan fått upp stången, stannade resingen upp, därefter ett vickande på stången- och riktkarlen ramlade!

Detta har blivit en sann vandringssägen genom åren.

Brandmannen är död och riktkarlen har blivit en bättre människa, klarar t.o.m att ta ett glas, utan att det blir någon fortsättning.


Kl. 15.00 samlas vi för dans kring midsommarstången.

Lite av picnic, med kaffekorg och "förfriskningar".

Vi har haft två spelemän, de första åren brandmannen, därefter en mångårig sekreterare, som i år avlöses av kassörens fru.

En oanad talang, som inte behövde så mycket övertalning.

Sedan i fjol firar grannbyn, Lerbäck, ihop med oss.

Barnen går ju på samma dagis och skola.


Kvällen firas i mindre sällskap.

Vi har varit fyra par(familjer) som barnen sammanförde en gång i tiden, som turas om världskapet.

Barnen har idag egna barn och är inte så frekventa, utom i ett fall, som betyder att vi är tre par nu, det fjärde fyller sin altan med barn och barnbarn, som kommer tillresta från olika hörn av landet.


Midsommardagen brukar passera i stillhetens tecken, en uppladdning inför årsstämman på söndag.


 
ANNONS
 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

25 juni 2010 17:58

Ett rekorderligt midsommarfirande som låter mycket trevligt. Lupinen har ju nästan blivit ett ogräs, ibland har jag svårt för dem men din bild med den bakgrunden är vacker.

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
skånepågen

skånepågen

25 juni 2010 19:42

Får önska det samma och ha så trevligt nu.

http://aake.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - Torsdag 18 april 18:09

  Översiktsbild, med Paprika och Chili i förgrunden, sedan Tomater, lite längre bort Basilika och så Tomater igen.   Igår var det dags för omplantering av det tidigr sådda. 11 sorters Tomater, 2 Paprika och 3 Chili. Därtill två sorters Basil...

Av Flanören utmed Tolken - Måndag 8 april 09:03


  Där låg de då och guppade. Den ena blev lite skraj och dök. Kom aldrig igen medan jag var kvar, trots att partnern ropade. Ska bli kul att följa dem. I övrigt är det lite dåligt med sjöfågel. Förmodligen blåsten som får dem att ta lä.   ...

Av Flanören utmed Tolken - Söndag 31 mars 10:29

Tomater, Chili och Paprika tuffar på. Nu har de sett dagens(articifiellt) ljus i fyra veckor. Lampan får höjas emellanåt, när bladen kommer för nära. En sort har varit lite trög, så det har blivit en lite sen omsådd. När tomaterna börjar mogna, så...

Av Flanören utmed Tolken - Söndag 17 mars 11:43

Är en stund kvar till de två sista loppen i VM. Hemma-VM och stora förväntningar på det svenska laget. Internt hade landslaget ett mål att ta en medalj, damstafetten låg bäst till. Det skulle vara den första på många år. Det har blivit tre! och...

Av Flanören utmed Tolken - Lördag 16 mars 21:14

  Hittade en sida på nätet, av en hobbyodlare, som sålde fröer väldigt billigt. Det är kulturarvssorter, på olika bevarandelistor. De har det gemensamt, att det inte är några hybrider och därmed kan man ta frön från de egna växterna och så åre...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ nabbsjuan med Blogkeen
Följ nabbsjuan med Bloglovin'

Kategori


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se