nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 5 november 2009

Picknick i parken

Av Flanören utmed Tolken - 5 november 2009 23:00

Vid våra tre gemensamma Parisbesök, har det blivit picknick i Jardin du Luxembourg.


  

Det är Pariskänsla i den här bilden.


Proceduren har varit densamma varje gång.

Metro linje 12 till Sevre Babylon.

Kort gångavstånd till Le Bon Marche med Le Grande epicerie.

Det är som det låter, en speceriaffär.

De har allt.

Man traskar runt till de manuellt betjänade diskarna, för charketurier, ost, bröd, vin och fisk mm.


En normalpicknick för oss, består av;

Bröd, vin, vatten, Cantalost, Rillette du Porc, Sausisse de Strassbourg, tomater, Crevettes de Seychelles.

Brödet är Pain baugette, Strassbourgkorven är av Knackerstyp, räkorna är bamsar. Rilleten hittar du ett recept på här.


Ryggsäck eller kasse bör man ha med sig, liksom glas, assietter, servetter och bestick.


Jardin du Luxembourg ligger två Metrostationer bort, men inte oöverkomligt att gå.


      


I parken sitter folk och spelar kort, bräde, chack m.m

I borden finns infällda spelbräden för olika spel.

Unga par får sig en tillfällig fristad.

Det är inte självklart att man får sig ett bord på en gång.

Vi har bl.a suttit på parkbänk och väntat.

Det kryllar av barn från daghem och förskolor.

Och i de mer öppna områdena ligger folk och solar, eller kör radiostyrda båtar på den lilla sjön.

Gångstråken är kantade av skulpturer.

Parken har ett antal kaféer och t.o.m en barnteater.


I fonden ligger en utlöpare till Assamble National.

Vi tycker oerhört bra om Jardin du Luxembourg.


I samband med Grand Epicerie, måste man nämna Dehillerins köksredskapsaffär.

”Hela Paris” handlar där.

Ja, i alla fall restaurangägare, kockar och andra som sysslar med professionell gastronomi.

De har ett fantastiskt sortiment, hög kvalitet och mycket manuell betjäning.

Man går runt och skriver upp på en inköpslista vad man vill ha, sen köar man vid en disk där man får sina saker plockade och inslagna, fantastiskt inslagna.

Sen är det till nästa kö, för att betala.


  




 
 
Monica o Jacob

Monica o Jacob

6 november 2009 06:23

Härligt med en liten picknick i Frankrike så här på morgonen när det är mörkt och blött ute. Vi var där för några år sedan men bilade efter kusten och hann aldrig in i Paris.

http://ingemix.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Monica o Jacob

6 november 2009 16:49

Vad duktiga ni var, ha en bra fredagkväll :-)

 
skogsfrua tackar för kommentarer

skogsfrua tackar för kommentarer

6 november 2009 17:30

Jösses vilka äventyrligheter ni är ute på , här är det en varm korv i Åmål som gäller;) Kul att komma ut lite genom ditt resande på bloggen.

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
margus

margus

6 november 2009 22:25

Ujujuj, vad ni är beresta. Enda sättet jag reser på är via kartbok och Googles satellit, hihi. Kunde kanske haft nöje av dina länkar men kära nån... min franska är så dålig, vågar inte klicka på någon ifall man råkar beställa nåt av misstag.

http://margus.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - 11 september 2021 13:43

  Lite stolt, gränsande till skryt. Tomaterna och Dahliorna skäms inte för sig. På bilden är det femte korgen som skördats. Däremellan en hel del till ge bort. Snackstomaterna(körsbörssorter) oräknade. Tomaterna ger bra i år, trots att näs...

Av Flanören utmed Tolken - 25 augusti 2021 11:55


  Budenovka tronar bakom en kull körsbärstomater. Från vänster: Helsing Junction musik,Cherio, Guldhumla, Rosa Humla, Cherokee, Black sherie, Indigo. Barnmorska är Sibiriskt guldpäron.   Varför denna uppmärksamhet för en tomat? Jo den ...

Av Flanören utmed Tolken - 15 oktober 2019 09:18

Redan förra året skulle vi ha gjort en tysk resa. Ett gäng PRO:are, som städslade Rolfs Flyg&Buss till Moseldalen. Men av det blev det intet. Hustrun hamnade i en sjukvårdssväng. Lyckligtvis avfärdade undersökningsresultaten våra farhågor. Det kan ...

Av Flanören utmed Tolken - 12 oktober 2019 08:25

Vi samlar på oss räkskal i frysen. Nu hade ett helt fack blivit fullt. Dags att göra fond. Fonden är fin till såser, soppor och grytor Två kilo räkskal, det blev att ta fram en av 10-litersgrytorna.   Morötter, lök, Purjolök, Tomat och Fän...

Av Flanören utmed Tolken - 24 augusti 2019 15:00

  Nu börjar plantorna göra skäl för kompost och gödsel. Gödsel både på flaska och i naturligt skick. Alla sorter utom en har gett mogen frukt hittills. Cherio, en busktomat ger så bra att man alltid kan ha tomater på bordet, från 15 juli. På b...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Kategori


Ovido - Quiz & Flashcards