Direktlänk till inlägg 8 oktober 2009
En 10-kiloslåda med Gravensteiäpplen har blivit mos, passerat och med bitar, några äpplekakor och lite annat gott.
Vallåkrakärlet har stått och väntat på att bli använt.
Idag ska det bli.
Tre kilo morötter som bas blir premiärsyrningen.
Krukan har rengjorts noga.
Fel bakterier kan ställa till katastrofer, rätt bakterier gör underverk.
Hustrun, som varit i "branchen", tillåter ingen plast, bara "rena" material.
Allt nydiskat i hett vatten vid användningen.
Morötter och Basilika direkt från växtplatsen.
Vi har fått en enorm Morotsskörd i år.
Trots sin storlek är de inte träiga.
Resultatet av mycket aska från kaminen och kompost.
Basilikorna börjar bli lite hängiga, håller inte 10 grader på natten i växthuset, de signalerar direkt.
Löken är skördad sedan länge, Palsternackor liksom krydderier mm inköpt.
Filmjölk silad för att få vasla till beredningen.
Föreställningen kan börja.
Det är långkok det handlar om.
Först om 10-11 veckor kan vi smaka resultatet.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|