nabbsjuan

Direktlänk till inlägg 23 augusti 2009

Bruchettabak

Av Flanören utmed Tolken - 23 augusti 2009 18:43



Vi har ätit Bruchettasmörgås på gatukaféer i Italien.

Vi har köpt Bruchetta och gjort picknickmackor av här hemma.

Men vi har aldrig bakat någon själva.

Efter att ha fått en så härlig hembakad Bruchetta på kursgården i veckan, så kunde jag inte hålla mig längre.

Det fick bli ett litet brödbak idag på eftermiddagen.

När middagsluren var avverkad så plockade jag fram grejerna.



Vi tog vad vi hade.

Lite Durumvete, men mest Vetemjöl special, för proteinhalten skull.

Soltorkade tomater, och Oliver, med flingsalt och olivolja ovanpå.




Fick till en bra deg.

Det brukar jag få sedan jag inhandlat och läst Jan Heeds bakbok.

Skillnaden är knådningstiden.

15-18 minuter och saltet i de sista minuterna.







 När brödet jäst upp andra gången, på plåten, använde jag den ärvda ”kakepecken” från min mor.

Den har ”peckat” 1000-tals brödkakor i mitt föräldrahem.




Startade på 225 grader i 10 minuter, sen öppnade jag och luftade ner till 175, därefter väntade jag tills den fick fin färg.

 

Vi har provsmakat, det är svårt att hålla sig.

Jättegott.

Blir inga problem med kvällsmaten, med Ost och Te till.





 
 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

23 augusti 2009 20:50

Brast i skratt när jag läste kakepecken* Vem mer än en urvästgöte och kanske inte ens de, skulle kunna gissa vad du menar -utan bild. Jag har själv ärvt farmors peck, som mamma i sin tur använt i alla år. Den ser nästan precis likadan ut.
Brödet ser så gott ut att man bums får lust att baka:)

http://barasaras.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flanören utmed Tolken - 11 september 2021 13:43

  Lite stolt, gränsande till skryt. Tomaterna och Dahliorna skäms inte för sig. På bilden är det femte korgen som skördats. Däremellan en hel del till ge bort. Snackstomaterna(körsbörssorter) oräknade. Tomaterna ger bra i år, trots att näs...

Av Flanören utmed Tolken - 25 augusti 2021 11:55


  Budenovka tronar bakom en kull körsbärstomater. Från vänster: Helsing Junction musik,Cherio, Guldhumla, Rosa Humla, Cherokee, Black sherie, Indigo. Barnmorska är Sibiriskt guldpäron.   Varför denna uppmärksamhet för en tomat? Jo den ...

Av Flanören utmed Tolken - 15 oktober 2019 09:18

Redan förra året skulle vi ha gjort en tysk resa. Ett gäng PRO:are, som städslade Rolfs Flyg&Buss till Moseldalen. Men av det blev det intet. Hustrun hamnade i en sjukvårdssväng. Lyckligtvis avfärdade undersökningsresultaten våra farhågor. Det kan ...

Av Flanören utmed Tolken - 12 oktober 2019 08:25

Vi samlar på oss räkskal i frysen. Nu hade ett helt fack blivit fullt. Dags att göra fond. Fonden är fin till såser, soppor och grytor Två kilo räkskal, det blev att ta fram en av 10-litersgrytorna.   Morötter, lök, Purjolök, Tomat och Fän...

Av Flanören utmed Tolken - 24 augusti 2019 15:00

  Nu börjar plantorna göra skäl för kompost och gödsel. Gödsel både på flaska och i naturligt skick. Alla sorter utom en har gett mogen frukt hittills. Cherio, en busktomat ger så bra att man alltid kan ha tomater på bordet, från 15 juli. På b...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Kategori


Ovido - Quiz & Flashcards