Direktlänk till inlägg 23 augusti 2009
Vi har ätit Bruchettasmörgås på gatukaféer i Italien.
Vi har köpt Bruchetta och gjort picknickmackor av här hemma.
Men vi har aldrig bakat någon själva.
Efter att ha fått en så härlig hembakad Bruchetta på kursgården i veckan, så kunde jag inte hålla mig längre.
Det fick bli ett litet brödbak idag på eftermiddagen.
När middagsluren var avverkad så plockade jag fram grejerna.
Vi tog vad vi hade.
Lite Durumvete, men mest Vetemjöl special, för proteinhalten skull.
Soltorkade tomater, och Oliver, med flingsalt och olivolja ovanpå.
Fick till en bra deg.
Det brukar jag få sedan jag inhandlat och läst Jan Heeds bakbok.
Skillnaden är knådningstiden.
15-18 minuter och saltet i de sista minuterna.
När brödet jäst upp andra gången, på plåten, använde jag den ärvda ”kakepecken” från min mor.
Den har ”peckat” 1000-tals brödkakor i mitt föräldrahem.
Startade på 225 grader i 10 minuter, sen öppnade jag och luftade ner till 175, därefter väntade jag tills den fick fin färg.
Vi har provsmakat, det är svårt att hålla sig.
Jättegott.
Blir inga problem med kvällsmaten, med Ost och Te till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|